ПРОДУКТИ:
5 яйца (отделно белтъци и жълтъци)
110 гр.захар
180 гр.брашно
1 ванилия
ЗА КРЕМА:
200 мл.прясно мляко
3 жълтъка
70 гр.захар
25 гр.брашно
1 ванилия
шоколад за украса
Разбиваме белтъците на сняг.Добавяме на етапи захарта.**Яйцата трябва да са със стайна температура за да получим хубав белтъчен сняг.Купата,в която ги разбиваме да е чиста и суха и да внимаваме да не попадне жълтък**
Отделно бием жълтъците,след което ги прибавяме към белтъците.Разбъркваме с шпатула.Добавяме по малко от брашното и накрая ванилията.Получаваме нещо като гъста кексова смес.
Пълним сместа в пош с широк отвор.Оформяме кръгли бишкоти върху застлана с хартия за печене тава.Хартията се маже предварително с малко масло.
Печем на 180 градуса около 15 минути,докато придобият лек златист цвят.
Докато печем сладките приготвяме крема.
Слагаме млякото на котлона в малка тенджерка да заври.В отделен съд разбиваме жълтъците със захарта,брашното и ванилията.Вземаме по малко от горещото мляко и прибавяме към жълтъчната смес като бъркаме.След това изсипваме всичката смес в млякото.Варим на слаб огън при непрекъснато бъркане докато започне да се сгъстява.Оставаме настрана крема да поизсине.
Готовите бишкоти слепваме по две с крем.
Украсяваме сладките с разтопен шоколад.
***Сладките може да се слепят с крем по желание.
Коментари
Публикуване на коментар