БАНИЧКИ С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО



Тези красиви и хрупкави банички са по идея на Маргарита Димитрова.Стават бързо и са много,много вкусни.Пробвайте ги вие и ще се убедите.Спазих точно нейната рецепта и така ще я представя тук.


ПРОДУКТИ:
1 пакет листи за баница (0,500гр)
4 яйца
1 ч.ч.кисело мляко
непълна чаена чаша олио (сложих 3/4ч.ч.)
1 каф.ч.царевично брашно
1 бакпулвер
сирене ( в рецептата е 0,400гр,аз сложих по-малко)
сусам за наръсване
малко олио за намазване на суровата баница и на тавата

В купа разбиваме яйцата и добавяме киселото мляко,цар.брашно,олиото и бакпулвера.В отделна купичка натрошаваме сиренето.

Отваряме един лист за баница и с четка го намазваме от сместа на тънко.Върху него слагаме втори лист,който също намазваме.Така наслагваме още два листа като ги мажем и тях с яйчената смес.

Върху четвъртия лист наръсваме от натрошеното сирене.


Завиваме на руло и го слагаме в намазана с олио тавичка.


Така правим и с останалите листи.Аз получих 4 такива рула с по 4 листа всяко едно.
Готовата баница нарязваме на парчета.Намазваме я отгоре с олио и наръсваме със сусама.Аз имах и черен сусам и поръсих и от него.


Печем в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути,докато получи хубав златист цвят.










Благодаря на Марги за хубавата рецепта !!!

ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

Τυροπιτα με ετοιμο φυλλο και καλαμποκαλευρο

Υλικα

500γρ.φυλλα κρουστας
4 αυγα
3/4 ποτηρι του τσαγιου ηλιελαιο
1 ποτηρι του τσαγιου γιαουρτι
1 μπεικιν παουντερ
1 φλιτζανι μικρο καλαμποκαλευρο
350-400γρ.φετα
σουσαμι


Ετοιμαζουμε την γεμιση χτυποντας τα αυγα με το γιαουρτι.Προσθετουμε το λαδι,το καλαμποκαλευρο και το μπεικιν.Ανακατευουμε καλα.Ανοιγουμε ενα φυλλο και με πινελο το αλειφουμε με το μιγμα για την γεμιση.Επανω βαζουμε αλλο ενα φυλλο και αλειφουμε και αυτο.Συνεχιζουμε ετσι μεχρι να γεινουν  4 φυλλα ενα πανω στο αλλο.Στο τεταρτο φυλλο ριχνουμε και λιγη φετα.Τυλιγουμε τα 4 φυλλα μαζι σε ρολο και το βαζουμε σε λαδωμενο ταψι.Το ιδιο κανουμε με τα υπολοιπα φυλλα.Ετσι εχουμε 4 ρολα,το καθε ενα με 4 φυλλα.Με ενα μαχαιρι κοβουμε τα ρολα σε κομματια οπος ειναι στο ταψι.Τα αλειφουμε με λιγο λαδι επανω και ριχνουμε σουσαμι.Ψηνουμε στο προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους περειπου 40 λεπτα.
Γινεται τελεια τυροπιτα....
Καλι επιτυχια !!!

Коментари