Хляба е по рецепта на Йоли Делибозова.
ПРОДУКТИ:
300 мл.хладка вода
20 гр.мая
2 с.л.олио
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.захар
400 гр.брашно (аз сложих 200 гр.пълнозърнесто + 200 гр.бяло брашно)
семена по избор
Разтваряме маята във водата.Прибавяме захарта,олиото и солта.Започваме да сипваме от брашното като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица,докато започне вече трудно да се бърка.Получава се гъсто лепкаво тесто.
Намазваме продълговата кексова форма ( 31см.) с масло и я посипваме със семената.
Изсипваме равномерно тестото,което заема 1/3 от формата.
Оставаме да втаса докато утрои обема си.Аз го слагам във фурната на 40 градуса.
Това е най-бързият и лесен хляб - има хрупкава коричка и е на шупли отвътре.
Коментари
Публикуване на коментар