Арменските сладки са топчета от маслено парено тесто с пълнеж от орехи и локум.Малки,вкусни и удобни за хапване по всяко време.Насладете им се!!!
Оставяме тестото да изстине.
Късаме топчета с големина на орех и разстиламе леко в дланта.В средата слагаме парченце локум и орехче и затваряме топчето.Тестото е много меко и лесно за работа.
Готовите сладки редим в тава върху хартия за печене.
Печем на 180 градуса докато се зачервят - около 15 минути.
Вадим от фурната и още горещи овалваме в пудра захар,смесена с ванилията.
ПРОДУКТИ:
1ч.ч.олио
1ч.ч.вода
щипка сол
1ч.л.сода за хляб
3ч.ч.брашно
За овалване:
пудра захар
ванилия
допълнително:
локум
орехи
допълнително:
локум
орехи
Слагаме водата и олиото за заврът.Прибавяме содата и солта и сваляме от котлона.Изсипваме всичкото брашно в горещата вода и бъркаме с дървена лъжица докато се оформи една топка.
Късаме топчета с големина на орех и разстиламе леко в дланта.В средата слагаме парченце локум и орехче и затваряме топчето.Тестото е много меко и лесно за работа.
Готовите сладки редим в тава върху хартия за печене.
Печем на 180 градуса докато се зачервят - около 15 минути.
Вадим от фурната и още горещи овалваме в пудра захар,смесена с ванилията.
Коментари
Публикуване на коментар