ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 ч.ч.захар
3 с.л.олио
1 ч.ч.хладка вода
2 ч.ч.брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч.конфитюр
1 ванилия
пудра захар за наръсване отгоре
Разбиваме добре яйцата със захарта.
Прибавяме олиото и на тънка струйка водата.Пресяваме брашното с бакпулвера и ванилията и прибаваме на части към яйчената смес.Накрая се добавя и конфитюра и се обърква хубаво.
Изсипваме сместа в намазана с олио кръгла тавичка с d - 28см. и печем в предварително загрята фурна на 180-185 градуса за около 35-40минути.
Готовия сладкиш ръсим с пудра захар.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγα
1 ποτηρι του τσαιγιου ζαχαρη
3 κ.σ.ηλιελαιο
1 ποτηρι του τσαιγιου χλιαρο νερο
2 ποτηρια του τσαιγιου αλευρι
1μπεικιν παουντερ
1 βανιλια
1 ποτηρι του τσαιγιου μαρμελαδα
Χτυπαμε καλα τα αυγα με τη ζαχαρη.Προσθετουμε το λαδι και λιγο-λιγο το νερο.Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν και τη βανιλια και το ριχνουμε σε 2-3 δοσης στα αυγα.Στο τελος προσθετουμε και τη μαρμελαδα.Βαζουμε το μυγμα σε λαδομενο ταψι d-28sm.Ψηνουμε στιυς 180 βαθμους για 35-40 λεπτα.Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.
Коментари
Публикуване на коментар