ПРОДУКТИ:
1 опаковка бутер тесто(аз ползвам единия лист само)
1 яйце
кашкавал,малко настъргано твърдо сирене(кефалотири или пармезан)
сусам,семки
Размразяваме бутер тестото и разтваряме единия лист.Леко с точилката заравняваме ръбовете,които са се получили при сгъването.Мажем с разбитото яйце.
Наръсваме с настъргания кашкавал или каквото друго сирене имаме на половината от листа по дължината.
Сгъваме(замятаме) друдата половина от тестото върху наръсената с кашкавал половина.
Отново намазваме с яйце.Ръсим със сусам и слънчогледови семки и леко притискаме с точилката да залепнат добре.
Разрязваме с нож откъм късата страна на тестото ленти с ширина около 1 см.
Всяка една лента усукваме с ръце 3-4 пъти и нареждаме в застлана с хартия за печене тавичка.Ако ни е останало от яйцето може да намажем леко и отгоре и да наръсим още малко сусам.
Печем на 190 градуса около 15-20 минути,докато се зачервят.
ЗАБЕЛЕЖКА:С бутер тестото трябва се работи бързо,защото съдържа много масло и като се размрази става меко и трудно за работа.
Коментари
Публикуване на коментар