ПРОДУКТИ:
500 гр.кайма замесена с подправки като за кюфтета
3-4 патладжана
доматена салца от пресни домати или буркан,предварително овкусена със сол,захар,магданоз,чесън
кашкавал (по желание)
Патладжаните нарязваме на ивички по дължината,осоляваме и оставаме за малко да се отцедят.Запържваме ги леко от двете страни или ги запичаме на скара или тиган-скара.
От каймата оформяме кюфтенца и ги запичаме леко.Аз ги направих със сурови кюфтета,но е по-вкусно ако се запекат.
Вземаме 2 парченца патладжан и ги кръстосваме.Отгоре слагаме едно кюфтенце.
Върху кюфтенцето нареждаме парченце кашкавал или топено сирене.
Загръщаме краищата на патладжана,така че да се получи като вързопче.
Обръщаме обратно и редим в тавичка.
След като направим всички вързопчета заливаме ястието с готовата салца.
Слагаме във фурната и запичаме около 30-40 минути.При
сервиране слагаме и малко от салцата и наръсваме с пармезан по желание.
Здравейте госпожо!
ОтговорИзтриванеВчера случайно попаднах на Вашия блог, днес продължавам да го разглеждам и не мога да не изкажа своето възхищение! Блогът Ви е прекрасен,а също така полезен и съм убедена, че ще бъде и толкова вкусен!Ще пиша пак след пробване на рецепта - БЛАГОДАРЯ!