ПРОДУКТИ:
280 гр.сусам
120 гр.мед
100 гр.кафява захар
1/2 ч.л.канела
1/2 ч.л.сол
ЗАБЕЛЕЖКА: Продуктите са за цяла доза - аз правя 1/2 доза,която е напълно достатъчна.
Запичаме сусама в сух тефлонов тиган,докато придобие цвят.Разбърква се непрекъснато да не изгори.Отстранява се от огъня и се изсипва в една купа.
В същия тиган слагаме меда,захарта,солта и канелата.Слагаме на умерен огън и се разбърква,докато захарта се разтопи.Сместа се оставя да заври около 2 минути като се бърка непрекъснато.Маха се от котлона и се изсипва в купата със сусама.Разбъркваме добре.Работи се бързо.Върху гладък плот се разтила хартия за печене.Изсипваме сусамената смес,заравняваме леко и покриваме с втори лист хартия за печене.
Отгоре с помоща на точилката заравняваме като придаваме правоъгълна форма.
Отлепяме горното парче хартия и оставяме десетина минути да се постегне.
С ножа изрязваме квадратчета или правоъгълничета.
Съхраняваме на сухо и прохладно място,като между тях слагаме парченца от хартията за да не залепнат помежду.
Коментари
Публикуване на коментар