ПРОДУКТИ:
1 кг.картофи
1 главичка лук,нарязан на ситно
1 яйце
2-3с.л.галета
малко сирене
сол,ч.пипер,магданоз
ЗА ПЛЪНКАТА:
сварен грах
сварени моркови,нарязани на кубченца
сварени яйца
настърган кашкавал
колбас по избор
гъби(по желание)
малко кр.масло
Сваряваме картофите и ги настъргваме на едро ренде.Замесваме с останалите продукти.Върху хартия за печене разстиламе от картофената смес във на правоъгълник.
В единия край слагаме от плънката.
Завиваме внимателно на руло.
Намазваме рулото с разбит жълтък и поръсваме леко с галета.Печем във умерена фурна,докато се зачерви.За по-лесно разрязване изчакваме да изстине.
Рулото е подходящо като предястие,а също и за гарнитура на месо.
Коментари
Публикуване на коментар